Om Jarmann Gastropub

Jarmann Gastropub - stedet for god mat og godt drikke på Aker Brygge.

Jarmann Gastropub er et spennende konsept på pulserende Aker Brygge, som har nærmere 12 millioner besøkende årlig. Jarmann er stedet hvor deilig gastromat møter et rikt utvalg av godt drikke i en hyggelig og uformell atmosfære. Du finner oss i helt nye, stilige lokaler (tidligere Hannibals Hybel) på Aker Brygge i Oslo.

entrecte
   

Hvorfor Jarmann?

Navnet er ikke tilfeldig. I 1855 startet nemlig våpenkonstruktøren Jacob Smith Jarmann og Ingeniør Prosper Nørbech et mekanisk verksted i Kristiania. Allerede to år etter ble dette til Nylands mekaniske verksted, som senere slo seg sammen med velkjente Aker mekaniske verksted. Og i lokalene der alt startet i 1855, fører nå Jarmann Gastropub det historiske navnet videre.


Gastropub med rikt utvalg av mat og drikke

Vi har et sterkt ønske om å gi deg en gastropub med et rikt utvalg av øl både fra inn- og utland og god real pubmat som burgere, Fish ’n chips og Bangers & Mash. Vår kjøkkensjef har også lagt sin sjel i en godt sammensatt meny for de fleste, med flere varianter av forretter, hovedretter og desserter. For ikke å glemme et godt utvalg av viner. Vårt mål er å gi deg en hyggelig og smaksrik opplevelse og at du går hjem med et smil om munnen. Og i magen. 

Se oversikten over våre leverandører her

Gastronomi er læren om finere kokkekunst. Ordet er satt sammen av de greske utrykkene gastros (mage) og nomos (lære), og betyr derfor læren om magen, eller læren om å regulere magen. Kunsten ligger ikke bare i å lage maten, men også måten den blir servert på og hva den serveres med. Betegnelsen gastropub ble først brukt i London av puben The Eagle i 1991. Grunnen til den nye samlebetegnelsen var at man ønsket seg et sted med både godt øl og god mat. En bar i kombinasjon med restaurant om du vil. Derfor er maten vi serverer ofte inspirert av britisk pubmat som steak and ale pie, shepherd's pie, fish & chips og bangers & mash. I senere tid har man også lagt til internasjonale spesialiteter som hamburgere, chips, lasagne, ceasarsalat og chili con carne i betegnelsen. Sjekk ut vår fantastiske meny her!


Jarmann logo

Akershusgruppen

Bak Jarmann Gastropub står Akershusgruppen, som driver flere av Oslos beste gastropuber og som har lang erfaring fra restaurantbransjen. Det er mulig å kjøpe gavekort som gjelder på alle disse stedene, se mer om det her.

Dette er våre gode venner i Akershusgruppen, som vi absolutt kan anbefale å besøke for mat, drikke og god stemning:

Amundsen Bryggeri & Spiseri
Nydalen Bryggeri & Spiseri
Beer Palace
Burger Joint
Brasserie Hansken
Café Skansen
Royal Gastropub
Pappabuene (sommersesongen)
Underbar
Kullt

Velbekomme!